Slow Food är nu Hållbart Österbotten rf

Årsmötet anno 2017 har talat. Föreningen som såg dagens ljus i november 2013 har nu blivit en viljestark treåring som vill vidga sina vyer och pröva på bredare vingar. Därmed fattades beslutet på söndagens möte att lägga till hållbar utveckling till föreningens fokus, som hittills legat “enbart” på mat. Om nån vecka då stadgeändringarna träder i kraft (och vi betalat slanten det kostar) så är vårt officiella namn Hållbart Österbotten r.f.. Och vi finns till för att öka medvetenheten om hållbar livsstil genom att ordna olika hållbarhetsrelaterade projekt samt informations-diskussion-, kultur-, utbildning-, och festtillställningar.

IMG_0170

Innan vi for på mötet byggde vi ett insekthotell och hängde upp mot morgonsolens fagra strålar. Den får statuera exempel på vilken kunskap vi vill sprida inom föreningen. Ett insekthotell erbjuder hem och skydd för pollinerare (som fjärilar, vildbin, nyckelpigor mfl) som förbättrar skörden av frukt och bär och hjälper till att bekämpa skadeinsekter. På grund av förändringar i miljön har dessvärre många insekters naturliga livsmiljö försvunnit. Genom att själv bygga ett insekthotell så kan du enkelt hjälpa insekterna att överleva, få trädgårdens bär, frukter och blommor pollinerade och se till att fåglarna har mat att äta. Allting hänger ihop och i arbetet för ett hållbart Österbotten ska vi se längre än till “bara” ren och god och rättvis mat. Vi vill också belysa de bredare aspekterna på maten. Som att vår livsstil betyder att insekterna har svårt att hitta bo och skydd och därigenom får vi förändringar i matproduktionen. Vad kan vi göra åt det? Jo, bygga insekthotell tillsammans med grannar och vänner.  Och delta i Hållbart Österbotten rf:s kommande evenemang så klart!

Kika här och här för att se vem som fixar vad det närmsta året. Hålls seg och slitstark tills vi ses!

Advertisements

About Susanne

En matglad epikuré som ser det goda och vackra i det enkla och lilla.
This entry was posted in Slow food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s