Hållbara helger

Kommande helger finns det garntrådar att spinna på för den som är intresserad av hållbarhet och lokal design. På söndagen kl 16 på Bocks Bryggeri håller Slow Food Ostrobothnia sitt årsmöte och den klart intressantaste punkten på listan är ju huruvida föreningen ska arbeta för “enbart” ren, god och rättvis mat eller bredda fokus till omställning för att trygga ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt starkt (lokal)samhälle. Kom med, lyssna och/eller säg vad du tycker!

IMG_2884

Ska Slow Food Ostrobothnia fortsätta engagera sig i ren, god och rättvis mat – som innerfilé av rådjur på bilden – eller bredda fokus mot omställning av hur vi lever våra liv?

 

Helgen därpå kan du frossa i lokal och hållbar design. På lördagen 29.4. kl.11.00-16.00 ordnar Ritz ett evenemang med lokala producenter av design, så som affischer, knivar, illustrationer, tryckta produkter and more. Makers – Design Market heter den.

Kl.16.00 förevisar Ritz en dokumentär som heter Out of Fashion, som handlar om hållbar utveckling inom kläddesign, och för en femma ser du den filmen.
Advertisements

About Susanne

En matglad epikuré som ser det goda och vackra i det enkla och lilla.
This entry was posted in Filmkväll, Huvudrätter, Möte, Slow food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s