Omställningskurs

IMG_1523.JPG

Det jäser och bubblar i stugorna i Österbotten nu, främst till följd av hur vårdreformen framskrider med politiska förtecken istället för att sätta medborgarna och deras rättigheter i främsta rummet. Många vill vara med och visa vad de vill, vilka deras behov och önskemål är och en del är beredda att delta i arbetet för att få dessa tryggade.

Det märkte vi under Omställningsveckan också. Det finns en oro för vem som ska producera vår mat i framtiden då rådande politik gör det allt svårare för bönderna att fortsätta inom sitt skrå. Det finns en önskan om att ta tillbaka makten och kontrollen över det lokala, det egna för det är där förståelsen och viljan finns. Är du nyfiken på Omställning och vill lära dej mer, eller har du varit aktiv länge och vill ha ny inspiration? Så bra då att Slow Food Ostrobothnia och Älvbyarna, i början av år 2017, ordnar en grundkurs i Omställningens principer enligt samma modell som används runtom i världen i Transition nätverket. Kursledarna är Giséla Linde från Ålands Natur och Miljö/Transition Åland samt Hanna Arnesson som är hållbarhetsstrateg på Örebro kommun. Är du nyfiken så kontakta alvbyarna@gmail.com för mer information.

Flyer för kursen finns här.

Advertisements

About Susanne

En matglad epikuré som ser det goda och vackra i det enkla och lilla.
This entry was posted in Slow food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s