Ren, god och rättvis mat

IMG_1586.JPG

Hörni vilket svampår det är i år! Och fantastiskt väder att vandra i skogen nu också, det är en njutning även om inte svampkorgen skulle fyllas i önskvärd takt. Det finns gott om möjligheter ännu att fixa ren, god och rättvis mat inför vintern än om du vill. Ett Minecraft  Diamond Sword kan eventuellt behövas för att hitta de vackraste svamparna 🙂

Ren, god och rättvis mat, det är ju det slow food handlar om. Och det njöt 150 personer av i Karperö idag och hundratals i Bertby på det traditionella matkalaset. Pulled ekologiskt highland kött, strömming, fisktallrikar, rotsaker, allt möjligt gott från trakten. Nedan finns en bildkavalkad från dagen. Tack till alla som slöt upp och tack till alla som deltog i att vi hade god mat att njuta av. Slow Food Ostrobothnia vill tacka SÖU och Föreningsfestivalen, Ritz, Vasa Arbis, författare Johanna Granlund, Kaj Löfvik och Ekotanterna, Jordnära i Jakobstad, Korsholms 4H, Marthakretsen Tranorna, EKOmarthorna i Jakobstadsnejden, Karperö Marthaförening och Bertby Ungdoms- och Hembygdsförening.

Advertisements

About Susanne

En matglad epikuré som ser det goda och vackra i det enkla och lilla.
This entry was posted in Slow food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s