Vem kan göra vad?

Radioredaktören Jessica Morney frågar David Jonstad i det här radioinslaget huruvida att ställa om mot ett mer hållbart samhälle låter sig göras i städer också? (Svar: visst gör det det. Finns en uppsjö exempel, inte minst från staden och kommunen Totnes i Devon i sydvästra England.) Och i kommentarerna i anslutning till Vasabladets artikel debatteras lokalpolitikernas roll. Vad ska finnas på deras agenda då de träder samman?

Kvällens filmföreställning på Ritz i Vasa klockan 18 ger några svar. Dokumentären Imorgon är redan här visar på exempel där arbetet för att stötta hållbart leverne redan är igång. Filmmakarna vill ta fasta på den förmåga och det driv vi människor har att påverka vårt liv och lyfter fram exempel från tio länder på hur vi kan påverka våra liv. Filmteamet har bland annat diskuterat barns lärande för livet med Kari Louhivuori som är rektor vid Kirkkojärvi skola i Esbo.

Det kostar ingenting för dej att se filmen, kostnadsfri inspiration med andra ord ikväll kl 18 på Ritz.

Advertisements

About Susanne

En matglad epikuré som ser det goda och vackra i det enkla och lilla.
This entry was posted in Slow food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s