Behovet av omställning inom energin

Viveca Dahl efterlyser omställning inom energiproduktion och distribution i dagens ledare Revolution på gång i Vasabladet. Det är en diskussion vi välkomnar å det varmaste. Hon föreslår att författaren till boken The Zero Marginal Cost Society, Jeremy Rifkin, förlänas en scen här i Österbotten för att berätta om hur franska Nord-Pas de Calais och Luxemburg visat framfötterna i effektiviseringen av energiproduktionen. Och inte bara här utan Dahl skriver: “Inte minst en regering som Finlands nuvarande, med målsättningen att skapa 110 000 nya arbetsplatser, kunde låna Rifkin sitt öra. Oförmågan att ställa om är nämligen, enligt Rifkin, en stor orsak till att miljoner går arbetslösa inom EU. Omställningen skulle, när den väl tar fart, skapa miljoner nya arbetstillfällen. Konkret skulle det till exempel handla om att bygga om samtliga hus så att de kan fungera som produktionsenheter för förnyelsebar energi.”Om den förenklas frigörs tid för oss människor att arbeta med annat. Låter mycket lovande.

Slow Food Ostrobothnia har redan plockat upp bollen genom att självhushållaren David Jonstad och Omställningsnätverkets grundare Rob Hopkins pratar ikväll på Ritz kl 18 om behovet av en form av social frekvensomvandlare. Vi ses på Ritz kl 18! (Evenemanget är en del av Föreningsfestivalen. Maggie från Slow Food Ostrobothnia intervjuas i dagens VBL om programmet, bakom betalvägg här)

Advertisements

About Susanne

En matglad epikuré som ser det goda och vackra i det enkla och lilla.
This entry was posted in Slow food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s