Imorgon är redan här, är du där?

Imorgon är redan här – så lyder titeln på Transition Weeks utvalda dokumentär som visas på Ritz 6.10 kl 18:00. Istället för att älta problem så förmedlar vackra och inspirerande Imorgon är redan här en annan berättelse. Den om de lösningar som redan finns och vad som har gjorts globalt för att uppnå en mer hållbar värld. Filmmakarna vill ta fasta på den förmåga och det driv vi människor har att påverka vårt liv och lyfter fram exempel från tio länder på hur vi kan påverka våra liv. Filmteamet har bland annat diskuterat barns lärande för livet med Kari Louhivuori som är rektor vid Kirkkojärvi skola i Esbo.

Filmen visades för första gången i Paris under FN:s klimattoppmöten COP21 i november 2015 och har sedan dess setts av över en miljon människor i världens alla hörn. Filmens språk är engelska och franska och den är textad till finska.

I sekvensen 1:37 – 1:43 i slutet av trailern syns omställningsrörelsens grundare Rob Hopkins från England. Han deltar i Transition Weeks program på tisdagen (också det på Ritz, kl 18:00 – 20:15) då han berättar om uppkomsten av ’Transition Town Network’. Biljetter till tisdagens evenemang fås från Arbis eller vid dörren.

Inträdet till filmvisningen är gratis så dyk upp klockan 18:00 vettja och inspireras och lär av dem som redan skapar en hållbar värld. Efteråt ordnas reflektion och diskussion i Ritz aula. Och den som är lagd åt Augmented Reality kan passa på att bonga Pokestoppen vid Trefaldighetskyrkan i Vasa. Flera gym finns i närheten av Ritz också 🙂

Shortlist:

Vad? Transition Weeks program på torsdagen 6:e oktober är Filmkväll med dokumentären ‘Demain-Tomorrow’

När? 6.10.2016, kl 18:00

Var? Ritz, Kyrkosesplanaden 22, Vasa

demain6.jpg

Filmvisningen är en del av Slow Food Ostrobothnias program inom ramen för Föreningsfestivalen som ordnas runtom i Svenskfinland.

foreningsfestivalen

 

Advertisements

About Susanne

En matglad epikuré som ser det goda och vackra i det enkla och lilla.
This entry was posted in Slow food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s