Intervju med bonderøven Frank: Vad gör den danska TV-bonden i Finland?

Hälsningar från bonderöven Frank!

I höstas 2015 bjöd Slow Food Ostrobothnia in den danske bonden ”bonderoeven” Frank Erichsen till Österbotten, Finland, för att inspirera österbottningarna till en mer självhushållande och hållbar livsstil. Frank är känd via det populära TV-programmet “En tvättäkta  lantis” (Tanskalainen maajussi), där han berättar om och lever sin dröm  som självförsörjare på sin idylliska gård Kastanjegården i Danmark.

Slow Food Ostrobothnia ser att det finns ett behov att på ett innovativ återgå till rötterna, såsom Frank gör. Närmat, kvalitetsmat och lantligt liv är begrepp som trendar runtom i hela Norden just nu, i alla fall om man bläddrar i glassiga magasin. Samtidigt minskar antalet matproducenterna i vårt landskap i samma takt som vi förlorar förståelse för och kunskapen om varifrån vår mat kommer. Det här vill Slow Food Ostrobothnia ändra på. Därför bjöd vi in den karismatiska och idérika danska bonden Frank och skapade tillsammans med Ekotanterna i Veikars, författaren Maria Österåker, Lalles gård, Ritz och Arbis i Vasa samt Veikars och Vikinga skolor ett inspirerande och unikt besök.

Här ovan är en hälsning från Frank!

PS. ….SFO frisäger sig från ansvar om din gräsmatta stryker med och förvandlas till hektarvis med odlingsland efter att du sett på dessa videor. 😉

 

Del 1/6. Inspelad i Slow Food Osterbottens regi hos Maria Österåker (intervjuare) i Korsholm, Finland, september 2015. Filmning, regi och klipp: Anders Wik

Bonderøven: https://www.facebook.com/Bonderoeven

Advertisements
This entry was posted in Bonden Frank, Slow food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s