Korvstoppningstalko till Restaurangdagen / Makkaranvalmistustalkoot Ravintolapävälle 2015

Nästa Slow Food:iga evenemang är den årliga Restaurangdagen lördagen 16.5! SFO  gör egen korv av äkta varor grillat över öppen eld. Under Restaurangdagen får vem som helst öppna en restaurang för en dag. (Mer info www.restaurantday.org).

Vi ordnar därför ett korvstoppningstalko på Kristi Himmelsfärdsdag 14.5, kl. 15.30-20.00, i Vaasan Martats lokaler i centrum av Vasa. Talkot är öppet och gratis för alla som är intresserad av Slow Food Ostrobothnias verksamhet. Du behöver inte ha tidigare kunskaper i korvstoppning eftersom vår kunniga matambassadör Anita Storm kommer att handleda oss. Material och verktyg finns på plats. Allt du behöver göra är att anmäla ditt intresse genom meddela här eller via e-postmeddelande till info@slowfoodostrobothnia.com. Obs, begränsat antal platser! Observera också att korvarna görs inte för eget bruk, utan till försäljning på Restaurangdagen.

Som tack för arbetsinsatsen får talkoarbetarna förutom kunskap i korvstoppning även ett litet smakprov med sig hem. 

Välkomna

____________________________________________________________ . Seuraava tapahtuma on vuosittainen Ravintolapäivä 16.5! Slow Food Ostrobothnian pop up-ravintola myy tänä vuonna itsetehtyä grillimakkaraa aidoista raaka-aineista. Ravintolapäivän aikana kuka tahansa saa perustaa ravintolan päiväksi. (Lisätietoja www.restaurantday.org).

Tämän vuoksi järjestämme makkaranvalmistustalkoot helatorstaina 14.5, klo 15.30–20.00, Vaasan Marttojen tiloissa Vaasan keskustassa. Talkootilaisuus on avoin kaikille jotka ovat kiinnostuneita Slow Food Ostrobotnian toiminnasta. Aikaisempaa kokemusta makkaranvalmistuksesta ei tarvita, koska oma ruokalähettiläämme Anita Storm tulee ohjaamaan meitä. Ilmoittaudu mukaan vastaamalla tähän sähköpostiin. Paikkoja on rajattu määrä! Huomioi että makkarat tehdään Ravintolapäivän myyntiä varten.

Kiitokseksi työpanoksesta tarjoamme ilmaisen opastuksen makkaran valmistuksen saloihin, sekä pienet maistiaiset kotiin vietäväksi.

Tervetuloa!

Advertisements
This entry was posted in Slow food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s