SFO utmanar Korsholm och Vasa till äkta mat i skolorna

image image image image image I samband med dagens seminarium om socker och växande kroppar (bildligt talat) utmanade SFO Vasa och Korsholm att servera äkta mat åt barnen. En jämförelse mellan matsedlarna i de två kommunerna visar att det ser rätt skapligt ut med sockret, trots fri tillgång till socker på morgongröten varje morgon och någon bärsoppa på tetrapak till mellanmål. Och gömt socker finns i halvfabrikaten, kycklingen och biffarna. SFO uppmuntrar kommunpolitikerna att lyssna på de senaste forskningsresultaten som inte finner korrelationer mellan mättat fett och risk för hjärt- och kärlsjukdom och/eller fetma. Så ta kostrekommendationerna för vad de är, just rekommendationer, och återinför smör och fetthaltig mjölk i skolorna och daghemmen. Och skippa sockret så långt det går och välj färska bär och mat gjord från grunden istället.

Vasabladets artikel om seminariet finns här.

Advertisements

About Susanne

En matglad epikuré som ser det goda och vackra i det enkla och lilla.
This entry was posted in Slow food and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s