Matens Greenpeace

“Slow Food är ju också matens Greenpeace: inga utrotningshotade djur och växter får finnas på menyn, den biologiska och genetiska mångfalden ska istället bevaras. Lokalproducerad, traditionsmättad mat är ett ideal.”

Det finner jag i en bok om kulinariska trender, nu med några år på nacken. MatSmart – på spaning efter nya goda trender heter den och viker en presentation åt Ingemar Fredriksson som är ordförande i Bohusläns Slow Food-avdelning. Det är en inspirerande bok som porträtterar matproducenter och -förädlare på ett mycket vackert sätt, utan att med hull och hår svälja deras filosofier rakt av. Fredriksson är en njutare och säger att han drogs till Slow Food rörelsen för att filosofin om att gå ner i varv och motverka stress tilltalar honom. Han menar att det gör människan gott att ta sig tiden att känna dofterna, aromen och konsistensen på maten och att reflektera över matens resa till den egna tallriken. Så sant, så sant, säger vi!

Advertisements

About Susanne

En matglad epikuré som ser det goda och vackra i det enkla och lilla.
This entry was posted in Now listen!, Slow food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s