Hallonglass

Under vår workshop igår om ett mindre sött blod hemma ställdes många frågor om recept. Vad ska man servera då riktigt, de gånger man vill bjuda på efterrätt eller fira någon stor eller liten? Hur är det med torkad frukt, exempelvis i müsli? Vi lovade lägga ut några sockerfria recept här på bloggen och tills vi har sammanställt dem kan jag bjuda på den efterrätt som åts här i huset idag. Hallonglass! Den kräver lite förberedelser såtillvida att den innehåller frysta bananer och frysta hallon. Jag har tagit för vana att då vi har bananer som är väl mogna skivar jag dem och fryser in. De passar fint att laga glass av eller olika frysta cheesecakes. Så till hallonglassen tog jag cirka 200 gr frysta hallon, cirka 2 bananer (frysta i skivor), 2 dl kokosmjölk och en knapp tesked vaniljpulver. Jag kör först hallonen och bananerna i mixern och det måste vara en som klarar av att köra is. Välj isprogrammet alltså! Sen då hallonen och bananerna mixats häller jag på kokosmjölken och vaniljen och kör tills det blir en glassig konsistens. Servera genast et bon appétit!

Advertisements

About Susanne

En matglad epikuré som ser det goda och vackra i det enkla och lilla.
This entry was posted in Efterrätter, Slow food. Bookmark the permalink.

3 Responses to Hallonglass

  1. Eva says:

    Har ni hiitat frysta inhemska hallon nånstans?

  2. miaef says:

    Jo, ett bra tips är att investera i en bra frys och plocka själv/köpa på torget på sommaren – då vet man att man har inhemska bär året runt. Just nu kan det vara knepigt att hitta, men borde finnas i välsorterade butiker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s