Föreningens första middag – eller conviviality

sfodinner1Igår kväll ordnade Slow Food Ostrobothnia den första middagen i Slow Food anda, eller som det inom Slow Food terminologin heter den första Conviviality. Vi styrde ihop en middag hemma hos Mia enligt knytkalasprincip för att arrangera ett fototillfälle för tidningen Vasabladet, som har en artikelserie om mat på gång. Slow Foods del av den artikelserien borde komma ut i mitten av februari, så håll upp ögonen för det.

På menyn stod rödbets- och aburginegratäng, råstekt jordärtskocka med egenodlad grönkål, vitlöksmarinerade stuvade bönor (även de egenodlade), krämig surkålssallad, himmelskt gott fröknäckebröd och så morotskaka av lokala morötter till efterrätt. Tanken är att i framtiden ordna fler liknande trevliga träffar kring lokal och god mat för Slow Food intresserade.

Om det låter intressant så kan jag berätta att medlemskap i Slow Food Ostrobothnia är öppet för alla matintresserade. Välkommen, välkommen!

/Magdalena

Advertisements
This entry was posted in Slow food. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s